Sari la conținut
Beneficiază de transport GRATUIT pentru orice comandă de peste 350 lei!

Contact: 0376 448 300

Email: office@ha.ro

Blog Ha.ro

Amenajarea foișorului - ce trebuie să știi, de la A la Z, pentru realizarea unui spațiu de relaxare în grădină + sfaturi și recomandări utile

Amenajarea foișorului - ce trebuie să știi, de la A la Z, pentru realizarea unui spațiu de relaxare în grădină + sfaturi și recomandări utile

După zilele solicitante de lucru, când te întorci acasă și vrei să te relaxezi alături de familie și prieteni, ai la dispoziție o mulțime de oportunități. Foișorul este una dintre variantele optime unde poți servi masa sau te poți recrea în aer liber, în timp ce asculți trilurile păsărilor și urmărești frumusețea florilor din grădină. Dacă vrei să afli cum poți amenaja un foișor, vei descoperi în continuare ghidul practic cu informații de la A la Z.

În următorul articol, vei găsi informații utile despre proiectarea amenajării, ce corpuri de iluminat și instalații poți folosi pentru amenajarea foișorului, ce stiluri poți aborda, cum poți crea un spațiu de relaxare în grădină cu ajutorul unui foișor, dar și mobilierul potrivit pentru acesta în funcție de dimensiuni. De asemenea, vei afla unde poți amplasa zona de grătar în sau lângă foișor, sfaturi și recomandări utile pentru a obține rezultate optime.

Cuprins:

   1. Amenajarea foișorului - ghidul tău practic pentru realizarea unui spațiu de relaxare în grădină

   2. Idei de foișor cu grătar - sfaturi și recomandări utile pentru zona de picnic din prelungirea casei

1. Amenajarea foișorului - ghidul tău practic pentru realizarea unui spațiu de relaxare în grădină

amenajare foisor

Aspirația omului către frumos, liniște și relaxare face parte din stilul său de viață, drept pentru care este necesar a fi îndeplinite toate condițiile pentru a atinge aceste obiective importante. Ca amenajarea casei, amenajarea grădinii este esențială pentru a crea o oază de liniște sau a te bucura alături de familie și prieteni de aceste spații care devin deosebit de familiare. Dacă în amenajarea peisagistică este prevăzut și un foișor, este momentul să începi proiectarea acestuia. Stilul este deja ales de când ai realizat amenajarea interioară, așa că trebuie să ții cont de acest detaliu important pentru prelungirea casei tale.

Foișorul, ca structură arhitecturală folosită în curte sau grădină, îți oferă o mulțime de avantaje, printre care se enumeră:

   - protejarea persoanelor de intemperii (vânt, ploaie, zăpadă, soare puternic)

   - reprezintă un spațiu generos în vederea relaxării, în deplină armonie cu mediul natural

   - reprezintă un spațiu prielnic pentru grătar sau pentru picnic

   - poate fi transformat simplu și rapid în bucătărie de vară

   - oferă un aspect plăcut curții și grădinii

   - este un spațiu ideal pentru socializare, discuții libere și jocuri de societate.

Este esențial să știi că foișorul are o anumită formă și diferite dimensiuni, pentru a realiza în mod eficient amenajarea acestuia și a obține un aspect surprinzător. Construit cu structură metalică, din lemn sau din alte materiale durabile, foișorul este locul ideal pentru a-ți petrece timp de calitate cu familia și prietenii.

Cum să amenajezi foișorul? Iată 3 idei practice de amenajare în funcție de stil!

  • Amenajarea foișorului rustic, cel mai popular dintre structurile arhitectonice

Aceasta presupune alegerea materialelor preponderent din lemn și, de aceea, mobilierul va fi adecvat stilului. Spre exemplu, poți alegi mobilier pentru terasă și grădină în stil rustic..

  • Amenajarea foișorului închis în stil clasic, ideal pentru a te proteja de intemperii

Această alegere este deosebit de utilă pentru a schimba destinația foișorului din spațiu de recreere în bucătărie de vară. Poți opta pentru seturi de mobilier de grădină din diferite materiale și culori, care mai de care mai atractive și durabile, deosebit de practice pentru interiorul foișorului sau pentru terasă.

  • Amenajarea foișorului de grădină în stil modern - simplu, avangardist și elegant

Acest stil este preferat de către iubitorii simplității și eleganței, fiind confecționat în special din metal și sticlă. Pe site-ul nostru găsești scaune și fotolii de exterior pentru acest spațiu de relaxare din prelungirea casei tale.

Aceste idei de amenajare a foișorului sunt deosebit de utile în vederea stabilirii funcționalității spațiului, chiar dacă îmbini puțin stilurile pentru a obține un aspect plăcut și eficiență maximă.

Ce mai poți amplasa în proximitatea foișorului, pentru a îmbina utilul cu plăcutul?

  • Pentru a spori funcționalitatea spațiului de recreere, poți alege hamace și balansoare de exterior pentru copii și nu numai.
  • Pentru căile de acces către foișor și în interiorul acestuia sunt necesare corpuri de iluminat exterior, deosebit de utile pe timp de noapte, când vrei să rămâi afară până târziu.
  • Pentru a proteja mobilierul de exterior și pentru a te proteja de frig în perioadele răcoroase poți folosi pături și cuverturi, confortabile și aspectuoase.
  • În sezonul rece poți amplasa câteva plante artificiale în interiorul sau în exteriorul foișorului, pentru un aspect atrăgător și pentru mai mult verde.
  • Pe căile de acces sau la intrarea în foișor sunt ideale lumânări și felinare, mai ales dacă alegi stilul rustic sau boem.
  • Fie în interior, fie în exterior, sunt nelipsite frumoasele ghivece și jardiniere cu plante decorative sau aromatice.
  • În proximitatea foișorului poți amplasa o serie de decorațiuni de grădină, în funcție de stilul ales, din lemn, metal, sticlă, lut sau piatră.

Planificarea atentă și creativitatea trebuie să fie mână în mână când amenajezi foișorul, deoarece acesta aduce plusvaloare curții și casei în care locuiești. Când alegi accesoriile, piesele de mobilier și plantele este necesar să iei cele mai bune decizii, astfel încât să obții randament maxim. Cu alte cuvinte, acest spațiu va fi cu atât mai funcțional și mai frumos cu cât investești mai mult timp și suficientă creativitate pentru a realiza un colț de rai pentru tine și familia ta. Acestui spațiu mirific îi poți da valoare cu plante cu valoare decorativă ridicată, precum: clematitele, passiflora, rododendronul, yucca de grădină, agave, buxus, amplasate din loc în loc, dar și mușcate, petunii sau crăițe plantate pe alei.

Dacă mobilierul este confortabil și spațiul ambiental este plăcut ochiului, este imposibil să nu te recreezi pentru a recăpăta energie și vitalitate de aici, din mijlocul naturii. Mai mult, acest spațiu poate fi refugiul perfect pentru odihnă activă, socializare și servit masa alături de familie sau prieteni.

2. Idei de foișor cu grătar - sfaturi și recomandări utile pentru zona de picnic din prelungirea casei

idei foisor

Pentru amenajarea foișorului cu grătar poți folosi elementele de decor ale unei bucătării de vară. De aceea, amenajarea foișorului din curte presupune următorii pași:

  1. Stabilirea clară a funcționalității foișorului și alegerea stilului potrivit de amenajare. Pe ha.ro găsești diferite modele și dimensiuni de grătare, în funcție de mărimea foișorului și materialul dorit. De asemenea, poți opta și pentru ustensile și accesorii pentru grătar, care mai de care mai utile în bucătăria de vară pe care vrei să o amenajezi.
  2. Amplasarea grătarului în interiorul sau în exteriorul foișorului presupune amenajarea specială a acestui spațiu, pentru a-l folosi în mod eficient și a crea senzația de confort.
  3. Delimitarea spațiilor și păstrarea unei distanțe minime a mobilierului față de grătar sau alegerea unor materiale neinflamabile pentru obiectele de decor sau ustensilele din preajmă, pentru a preveni neplăcerile care pot apărea în timpul funcționării acestuia.
  4. Alegerea pieselor de mobilier în funcție de dimensiunea foișorului. Astfel, pentru foișoare de dimensiuni mari se pot alege mese generoase, în timp ce pentru cele mici se pot alege mese de dimensiuni mici, rabatabile sau pliabile.
  5. Amplasarea unei surse de apă este deosebit de utilă în cazul acestui foișor, mai ales că ai nevoie să speli alimentele, vasele sau pentru igiena mâinilor înainte și după servirea mesei.
  6. Iluminatul din interiorul și din exteriorul foișorului îți permite să tranzitezi zona sau să staționezi aici și pe timpul nopții, când organizezi o petrecere sau vrei să socializezi cu prietenii.
  7. Amplasarea plantelor ornamentale și decorative te ajută să te bucuri mai mult de mediul înconjurător, mai ales vara, când le poți admira în toată splendoarea lor.
  8. Vasele, ustensilele și tacâmurile vor fi alese în funcție de utilitatea spațiului și acestea se protejează în spații curate, bine închise.
  9. Amplasarea unui răcitor sau minibar este ideală în amenajarea foișorului în care vrei să ai o bucătărie de vară.
  10. Amenajarea foișorului cu grătar în interior sau în exterior este pe deplin realizată atunci când folosești materiale de calitate, durabile și utile. Acestea, puse cap la cap, conferă nu numai utilitate spațiului, ci și un aspect surprinzător în prelungirea casei tale.

Există o mulțime de idei de amenajare a foișorului, însă este esențial să te bazezi pe creativitate, inspirație, ideea de durabilitate, în timp ce obții un spațiu funcțional, curat, cu aspect plăcut, într-un cadru natural de excepție.

idei gratar

Sfaturi și recomandări utile pentru amenajarea foișorului

Deoarece amenajarea unui foișor nu reprezintă numai stabilirea funcționalității spațiului, ci și un design plăcut, care să inspire la liniște și relaxare.

  • Planificarea funcționalității spațiului este esențială pentru a obține rezultate optime
  • Obținerea aprobărilor necesare, în special pentru sistemul de iluminat, pentru alimentarea cu apă și eliminarea apelor uzate menajere.
  • Așteptarea primirii Autorizației de alimentare cu apă și Avizului de securitate la incendiu, dacă este cazul.
  • Alegerea unor materiale de calitate, durabile, ușor de întreținut te ajută să menții igiena și sănătatea întregii familii.
  • Crearea intimității din foișor te ajută să fugi de agitație și să te conectezi cu natura.
  • Alegerea și integrarea unor piese de mobilier și a unor elemente decorative care îți dau senzația de confort.
  • Flexibilitatea și creativitatea sunt principiile după care te poți ghida în amenajare, pentru a reuși să satisfaci toate gusturile.
  • Atenția sporită la detalii face diferența față de alte spații și dau o notă de unicitate acestui spațiu intim.
  • Testarea, verificarea și ajustarea funcționalității spațiului în timp ce îl folosești de câteva ori și observi dacă lipsește ceva sau este în plus altceva.
  • Asigurarea asistenței de specialitate când vine vorba de proiectare, instalații de iluminat și chiar amenajări peisagistice din proximitate.

Odată creat spațiul de recreere sau de picnic în cadrul foișorului, acesta devine din ce în ce mai apreciat și mai utilizat datorită senzației de confort, sentimentului de siguranță și plăcerii de a fi în mijlocul naturii.

Prin urmare, când ai de gând să amenajezi foișorul, ține cont de informațiile primite pentru a obține funcționalitate maximă, un aspect surprinzător și multe bucurii în cadrul familial.

 

Articol anterior
Articol următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Back In Stock Notification

Alege Opțiunile

this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole