Amenajarea livingului cu bucătărie open space - optează pentru un stil modern în locuința ta
Tot mai multe persoane caută în ultima vreme să-și ușureze viața cât mai mult, din toate punctele de vedere, iar amenajarea locuinței nu face o excepție. În căutarea unui design care să fie și modern, dar și funcțional în același timp, amenajarea livingului cu bucătărie open space a devenit o alegere din ce în ce mai populară, datorită numărului de beneficii uriașe pe care-l aduce în fiecare casă. Această abordare redefinește total spațiul încăperii, aducând un aer contemporan și facilitând interacțiunea între diferite zone ale casei.
Mai mult, nu trebuie să-ți faci griji din cauza dimensiunii camerei sau formei sale, întrucât există o varietate mare de idei de amenajare pentru livingul cu bucătărie open space, astfel încât tu să o găsești pe cea potrivită. Este esențial însă să menții permanent un aer cât mai organizat și curat, să alegi mobilierul potrivit, dar și să-l amplasezi cât mai strategic și mai bine. În final, nu uita că detaliile fac diferența, iar decorațiunile sunt și ele esențiale.
În continuare, în acest articol, vom discuta pe larg despre amenajarea livingului open space, dezvăluindu-ți, prima dată, beneficiile acestei abordări. Mai apoi, îți vom oferi o serie de idei practice și sfaturi extrem de utile de care ai nevoie pentru cele mai bune rezultate.
Cuprins:
1. Amenajarea livingului cu bucătărie open space - de ce să optezi pentru această variantă
2. Idei de amenajare pentru living cu bucătărie open space în funcție de dimensiunile și forma camerei
3. Amenajarea livingului open space - sfaturi și idei pentru apartamente și case
3.1. Amenajarea livingului open space la apartament
3.2. Amenajarea livingului open space la casă
4. Idei de amenajare pentru living open space - alegerea mobilierului potrivit pentru un stil modern
1. Amenajarea livingului cu bucătărie open space - de ce să optezi pentru această variantă
După cum probabil că ai observat și tu la persoanele din jurul tău, există un adevărat trend de amenajare open space, adoptat de tot mai mulți oameni în ultima vreme. Acest lucru se întâmplă datorită beneficiilor pe care stilul de față le aduce în fiecare locuință, iar despre aceste lucruri vom discuta și noi în cele ce urmează.
În primul rând, de departe unul dintre cele mai semnificative avantaje ale sufrageriei cu bucătărie open space este crearea unui spațiu deschis și luminos. Eliminarea pereților dintre cele două încăperi permite luminii naturale să pătrundă mai mult, conferind întregii locuințe o senzație de spațiu și prospețime, dar și de curățenie constantă.
Mai mult, amenajarea open space la apartament sau la casă facilitează și interacțiunea între membrii familiei și musafiri. Probabil că și ție ți s-a întâmplat să ai oaspeți la masă, pe care să fii nevoit să îi lași singuri minute în șir, pentru a pregăti următorul fel de mâncare. Astfel, acest stil îți permite să conversezi liniștit cu cei aflați la masa de dining, în timp ce pregătești masa, reușind să creezi o atmosferă mult mai prietenoasă. Acest lucru e benefic și pentru zilele în care nu ai musafiri, dar vrei să pregătești cina, în timp ce vorbești cu partenerul de viață sau cu copiii tăi, care își doresc să se relaxeze în sufragerie, la televizor.
Și, că tot am adus vorba de copii, pentru familiile care au membri mai mici, ideile de amenajare pentru livingul open space trebuie luate neapărat în calcul, fiind extrem de practice. Argumentul este unul simplu. Părinții pot supraveghea mai ușor activitățile celor mici, în timp ce se ocupă de treburile din bucătărie. Dacă te regăsești în această categorie, probabil că știi deja despre ce vorbim.
Mai mult, livingul cu bucătărie open space îți oferă și o mai mare flexibilitate în designul interior. Este mai ușor să creezi un flux continuu cu ajutorul elementelor esențiale, precum ar fi scaunele, masa, canapeaua, plus mobilierul necesar în bucătărie. Dacă le îmbini perfect, te ghidezi după tendințele actuale și iei în calcul și mărimea spațiului, astfel încât să nu alegi piese greșite, poți obține o încăpere extrem de armonioasă din punct de vedere vizual și modernă.
În final, în zilele noastre trăim totul extrem de intens, pe fugă, astfel încât momentele petrecute alături de cei dragi au început să devină extrem de rare și de prețioase. Astfel, un living cu bucătărie open space va încuraja familia să ia masa împreună. Pentru asta, ai nevoie de o zonă de dining extrem de bine pusă la punct, însă despre aceste amănunte vom discuta într-un alt capitol.
2. Idei de amenajare pentru living cu bucătărie open space în funcție de dimensiunile și forma camerei
Amenajarea livingului și bucătăriei open space este, după cum spuneam deja, o idee extrem de practică pentru orice locuință, însă trebuie să iei în calcul mai multe aspecte, pentru a te asigura că rezultatul final va fi cel dorit. Un prim lucru important este dimensiunea și forma camerei, care te vor ghida către restul pașilor, cum ar fi alegerea mobilierului corespunzător.
Când vorbim de un spațiu mic, este cu atât mai indicat să optezi pentru această variantă, întrucât va da tuturor impresia că încăperea este, de fapt, mult mai mare. Totuși, există câteva trucuri de care trebuie să ții cont în procesul de amenajare, care vor face ca încăperea de dimensiuni reduse să fie și mai aerisită. Spre exemplu, în primul rând, este esențial să folosești culori deschise, fie că este vorba de mobilier sau de culoarea pereților. Mai apoi, la fel de important este să alegi și un mobilier eficient, care servește mai multor scopuri, pentru a economisi spațiu, dar care să aibă și diferite locuri pentru o depozitare cât mai eficientă și ascunsă. Adaugă și diferite surse de iluminat pentru a completa lumina naturală și pentru a obține atmosfera relaxantă și intimă pe care orice încăpere de acest gen ar trebui să o aibă.
Într-un spațiu mai mare, ideile de amenajare pentru living cu bucătărie open space se schimbă, iar opțiunile sunt și ele mai multe. Aici poți alege piese mai impunătoare și mobilier care să aibă dimensiuni ceva mai generoase. Poți folosi mai multe surse de iluminat, cu diferite intensități, pentru a scoate în evidență fiecare parte din cameră și pentru a crea fix atmosfera dorită. Spre exemplu, în dining poți opta pentru ceva mai difuz, intim, care să ajute oaspeții să se simtă cât mai confortabil.
Când vine vorba de forma camerei, există câteva excepții ce pot părea a fi mai greu de amenajat, cum ar fi o încăpere în L, însă există și aici extrem de multe soluții și variante. Spre exemplu, pentru a delimita cele două spații, poți adăuga un bar sau o insulă, care va fi și un loc în plus de luat masa. Totodată, este important să păstrezi mobilierul și obiectele în armonie cu unghiurile camerei, pentru a optimiza cât mai bine totul și pentru a obține, astfel, eficiență maximă.
O altă formă destul de des întâlnită mai este și cea în U, unde trebuie să iei cele mai bune decizii, pentru a optimiza fiecare colțișor din încăpere. Spre exemplu, poți plasa zona de gătit în partea centrală a formei U și să lași zonele laterale pentru living și dining. Adaugă peste tot surse de iluminat, pentru a evita zonele întunecate și pentru a crea senzația de echilibru și spațiu.
Indiferent însă de forma și de mărimea camerei, este important să te asiguri că există un flux natural și eficient între zona de living și bucătărie, fără a exista anumite lucruri puse în drum, care-ți vor îngreuna activitățile zilnice și care îți vor induce constant o stare de stres. Mai mult, menține o coerență în designul interior între cele două zone, astfel încât să existe o unitate estetică, pentru că ele trebuie luate aici ca un întreg, nu separate, iar totul trebuie să fie perfect, din punct de vedere estetic și vizual.
Este important să măsori exact spațiul de care dispui, să vezi ce-ți dorești de la el, să-ți imaginezi cum ți-ai dori să arate, dar și să-l maximizezi și să-l faci să fie cât mai funcțional și practic.
3. Amenajarea livingului open space - sfaturi și idei pentru apartamente și case
Amenajarea livingului open space cu bucătărie poate fi realizată atât într-o casă, cât și într-un apartament, întrucât există piese de mobilier și idei adaptate după diferite tipuri de încăperi.
Pentru a-ți face însă o idee mai clară asupra acestui aspect, mai jos îți vom dezvălui exact cum poate arăta acest tip de design în ambele cazuri.
3.1. Amenajarea livingului open space la apartament
În primul rând, în apartamentele mai mari, poți fi cât de creativ îți dorești și poți experimenta cât mai mult. Optează pentru mobilier versatil și modular, care să se potrivească dimensiunilor generoase ale apartamentului și creează chiar și o zonă destinată relaxării. De asemenea, printre cele mai căutate idei de amenajare open space se numără și livingul cu șemineu, care, pus pe un perete rămas gol, poate deveni punctul cheie al încăperii și poate crea și acea atmosferă relaxantă de care ai nevoie.
Totodată, într-un apartament mare, iluminatul variat adaugă profunzime, motiv pentru care este esențial să combini corpurile suspendate cu spoturi și lampadare, pentru un efect vizual plăcut. Revenind la mobilier și la ideile practice cu privire la cum să amenajezi un open space, vom vorbi despre aceste lucruri într-un capitol ulterior, unde îți vom dezvălui piesele care nu trebuie sub nicio formă să-ți lipsească nici ție.
Când vine vorba de apartamentele mai mici, prioritatea este eficientizarea spațiului. Alege, astfel, un mobilier cât mai compact și multifuncțional, cum ar fi, spre exemplu, canapele sau mese extensibile. De asemenea, trebuie să știi că oglinzile pot crea iluzia de spațiu mai mare și pot împrăștia lumina cât mai bine în toată încăperea. Optează și pentru un mobilier care să aibă cât mai multe spații de depozitare posibile, întrucât acest lucru te va ajuta să ai mereu parte de ordine atât în bucătărie, cât și în living. Și, dacă mai ai nevoie de încă un truc, este esențial să alegi în procesul de amenajare al bucatariei și livingului open space culori cât mai deschise și luminoase, care vor oferi, la rândul lor, apartamentului mic impresia de spațiu aerisit.
3.2. Amenajarea livingului open space la casă
Când vine vorba de amenajarea casei open space, aici imaginația nu trebuie să aibă limite, întrucât poți experimenta cât mai mult, pentru că spațiul va fi, implicit, ceva mai generos decât în cazul anterior, la apartament. Spre exemplu, una dintre cele mai căutate idei este cea de a crea o insulă bine proiectată și modernă între bucătărie și living, care nu va adăuga doar stil, ci care va fi și un loc în plus de luat masa.
Când vine vorba de alegerea paletei de culori, este important să menții o coerență între bucătărie și living, deoarece acest lucru contribuie la armonia vizuală a spațiului deschis. Totodată, trebuie să știi că și într-o casă soluțiile de stocare eficiente sunt esențiale. Optează pentru mobilier și accesorii care să ofere suficient loc de depozitare atât pentru zona de bucătărie, cât și pentru cea din sufragerie, unde, cu siguranță, se strâng extrem de multe lucruri ce trebuie „ascunse”, mai ales dacă vorbim despre o familie cu mai mulți membri.
Dacă bugetul și locul îți permite, poți alege să amplasezi și un șemineu în fața unei canapele, care să aibă un impact vizual mare atât pentru persoanele aflate în bucătărie, cât și pentru cele din living. Asigură-te, totodată, că adaugi și obiecte de decor comune între cele două zone, pentru a crea în acest fel o legătură între spații și pentru a putea pune în practică cele mai bune și armonioase idei de amenajare ale livingului pentru casa open space.
Indiferent de dimensiunea apartamentului sau de tipul de locuință, amenajarea unui living open space cu bucătărie îți va aduce extrem de multe avantaje și este una dintre cele mai funcționale și practice alegeri pe care le poți face pentru locuința ta.
4. Idei de amenajare pentru living open space - alegerea mobilierului potrivit pentru un stil modern
Dacă până acum ți-am oferit diferite idei și strategii cu privire la cum să amenajezi un open space, acum îți vom oferi punctual câteva piese de mobilier care nu trebuie să-ți lipsească din casă. De asemenea, te vom inspira și cu câteva sfaturi cu privire la poziționarea lor în spațiu și la cum poți face această alegere, astfel încât să fie ideală pentru tine și pentru familia ta.
În primul rând, pentru a crea un loc cât mai relaxant și confortabil, ai nevoie, fără doar și poate, de canapele și colțare, care trebuie poziționate în zona centrală a livingului, pentru a fi mereu la îndemâna tuturor. Optează pentru nuanțe cât mai neutre, precum ar fi crem, gri sau roz pal, care să se potrivească cu o gamă largă de lucruri existente în restul încăperii.
Tot când vorbim de amenajarea unui living open space trebuie neapărat să iei în calcul și mesele pentru dining, unde se vor desfășura toate cinele în familie sau evenimentele festive. Acestea pot fi amplasate în fața sau în spatele canapelei, însă între cele două trebuie să lași suficient spațiu, astfel încât circulația să fie cât mai liberă și lejeră. Alege, de asemenea, și un set de scaune de dining moderne și confortabile, care să se potrivească stilului general al livingului. Spre exemplu, cele de catifea cu spătar sunt niște alegeri extrem de populare, reprezentative pentru stilul modern și elegant.
În cazul în care vorbim de un living open space pentru casă sau pentru un apartament mai mare, vei avea nevoie să arunci o privire și asupra măsuțelor de cafea. Masa de cafea este necesară, deoarece, amplasată în fața canapelei, te va ajuta să obții o zonă de relaxare și socializare bine definită și foarte confortabilă. Pentru a crea și mai multe locuri de stat jos, în cazul în care pe colțar și canapea nu sunt suficiente, mai poți achiziționa și câteva taburete și pufuri, pe care să le ascunzi în momentul în care nu sunt folosite și să le scoți afară în momentul în care ai invitați.
Pentru a accentua și mai mult designul încăperii, dar și pentru a crea niște locuri de relaxare ceva mai retrase, poți amplasa și două fotolii în încăpere, unul dintre ele chiar lângă zona de gătit. Astfel, în cazul în care este cineva care vrea să-și petreacă timpul alături de cel care pregătește masă, să poată face acest lucru extrem de confortabil.
Când vine vorba de bucătărie, optează pentru un mobilier modern, în ton cu nuanțele mobilierului din living, astfel încât aspectul să fie unul perfect armonios vizual. De asemenea, piesele până în tavan și electrocasnicele ascunse sunt ideale pentru amenajarea open space. Nu uita să-ți utilezi spațiul acesta cu toate produsele pentru bucătărie esențiale și calitative, care să te ajute să ai parte de un timp perfect petrecut în bucătărie.
Nu în ultimul timp, nu uita de oglinzile decorative, care sunt importante atât pentru impactul vizual frumos pe care-l vor crea în acest spațiu, cât și pentru lumina pe care o vor oferi în camera open space. De asemenea, este important să personalizezi camera cu diferite obiecte de decor simple, dar cu impact puternic asupra celor care pășesc în interior. Poate fi vorba de diferite sculpturi moderne, lămpi elegante sau alte accesorii decorative, după bunul plac.
În concluzie, amenajarea bucătăriei și livingului open space este o idee extrem de bună pentru toate persoanele care își doresc să aibă parte de un design interior modern, în ton cu vremurile actuale și foarte practic. Tu ce părere ai despre acest stil? L-ai adopta în propria locuință?